Kompanija Yamaha pripremila nove modele e-bicikli

Vesti | Mobilnost

 

Foto: https://www.yamaha-motor.co.jp

Foto: https://www.yamaha-motor.co.jp

Kompanija Yamaha pripremila je nove modele e-bicikli, odnosno, električnih bicikli za svaki način života.

Trenutno su dostupna četiri modela, a prvi je CrossCore hibridni drumski performansi bicikl s triangularnim ramom i ravnim ručkama. Bicikl CrossConnect je opremljen korpom na zadnjem delu namenjenom prevozu prljaga, dok je UrbanRush savršen urbani bicikl s tankim gumama koji je praktičan za gradske gužva.

Što se tiče model YDX Torc, to je planinski bicikl s debljim gumama koji je spreman za izazove na offroad terenima,
Sva četiri modela imaju PW series drive jedinicu uparenu sa 500 Wh litijum-jonskom baterijom. Tri gradska bicikla su dobila PWSeries SE električni motor, a planinski model je dobio PW-X mator, lakšu jedinicu s dodatnom asistencijom. Podešavanje asistencije omogućavaju korisniku da izabere koliku pomoć želi od motora, prenosi Klix.ba.

S obzirom da su bicikli delimično električna vozila, Yamahini e-bicikli imaju i integrisani senzor za brzinu koja se prikazuje na LCD ekranu, kao i broj pređenih kilometara kao i stanje baterije. Baterija se može ostaviti na biciklu ili se skinuti i puniti pomoću Yamahinog brzog punjača. Korišćenjem standardne utičnice vreme punjenja baterije iznosi četiri sata.

Iz Yamahe naglašavaju da se radi o biciklima, a ne skuterima, tako da se ne možete kretati bez okretanja pedala.
Model CrossCore košta 2.399 dolara, a cena raste do 3.499 dolara za YDX Torc model.

Milisav Pajević

Izvor: Energetika.ba