Kompanija NIS dobitnik plakete Fakulteta tehničkih nauka u Čačku

Vesti | Srbija

Foto: www.nis.eu

Kompanija NIS dobitnik je plakete Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, kojom je ova visokoobrazovna ustanova zvanično izrazila zahvalnost NIS-u za unapređivanje kvaliteta rada studenata i zaposlenih na fakultetu, zaštitu životne sredine u akademskoj četvrti Grada Čačka i poboljšanje kvaliteta vazduha u lokalnoj zajednici.

Plaketa NIS-u je uručena kao zahvalnost za završetak projekta pod nazivom „Unapređenje energetske efikasnosti Fakulteta tehničkih nauka u Čačku sa ciljem poboljšanja kvaliteta rada i vazduha u lokalnoj zajednici”, koji je podrazumevao zamenu starih metalnih fasadnih prozora aluminijumskim. Projekat je podržala kompanija NIS kroz svoj program društveno-odgovornog poslovanja „Zajednici zajedno“.

Ovo značajno priznanje NIS je dobio na svečanosti priređenoj povodom Dana fakulteta tehničkih nauka u Čačku, tokom koje su nagrađeni najbolji studenti fakulteta i uručena priznanja privrednim subjektima.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici grada Čačka, profesori i studenti Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, Univerziteta u Kragujevcu, predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i predstavnici kompanije NIS. Stari prozori na zgradi fakulteta bili su energetski neefikasni, što je direktno uticalo na potrošnju uglja za grejanje zgrade, a samim tim na povećanje emisije štetnih gasova u okolinu.

Rezultat merenja emisije gasova, koje je realizovao Zavod za zaštitu zdravlja u Čačku, pokazao je da su emisije prelazile granične vrednosti i samim tim nepovoljno uticale na ekološku situaciju i javno zdravlje građana Čačka.

Kompanija NIS, kojoj je među prioritetima poslovanja odgovornost prema resursima i zaštita životne sredine, podržala je ovaj projekat kroz svoj program društveno-odgovornog poslovanja „Zajednici zajedno“ u iznosu od milion i po dinara.

Program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ kompanija NIS sprovodi već deset godina zaredom u 12 gradova i opština širom Srbije, i u okviru tog programa je uloženo preko milijardu dinara za realizaciju više od 900 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica.

Milisav Pajević