Kolgejt najavljuje četkice za zube napravljene od bambusa

Foto: Facebook (screenshot)

Jedan od najpoznatijih proizvođača pasti za zube „Kolgejt“ najavio je zdravu novinu u svojoj kompaniji. Naime, u planu im je proizvodnja linija četkica za zube koje neće nanositi štetu životnoj sredini.

Četkice će biti izrađene od bambusa koji je u potpunosti biorazgradiv. Drška će biti presvučena pčelinjim voskom, što će sprečiti apsorpciju vode i time poboljšati dugotrajnost.

Za potrebe lansiranja ove nove četkice  otvorena je oaza – urbana bašta sa stablima bambusa u Vaterlou, u Londonu. Kompanija „Groundwork London“ podržala je ovu „zelenu“ inicijativu, jer neguje potrebu da postoji pristup zelenim površinama.

Kolgejt je već dugo posvećen smanjenju plastičnog otpada, te su sve ambalaže izrađene od materijala koji se može reciklirati.

Generalni direktor predstavništva „Kolgejta“ u Velikoj Britaniji Filip Duročer izjavio je da je proizvodnja zubne četkice „Colgate® Bamboo“ jedan od koraka koje kompanija pravi u pogledu smanjenja upotrebe plastike. Istakao je da stalno rade na unapređivanju odgovornosti prema životnoj sredini, tražeći načine na koje se mogu njihovi proizvodi upotrebiti i nakon korišćenja. Tako su došli na ideju da naprave prvo dečije igralište u Velikoj Britaniji od recikliranih „Kolgejt“ proizvoda.

U okviru programa reciklaže proizvoda za oralnu higijenu koji su pokrenuli prošle godine do sada je reciklirano preko 240.000 komada.

Jelena Cvetić