KOD u Podgorici posadio prvih 10 stabala od planiranih 100.000

 

Foto: KOD

Članovi Organizacije KOD (Krenimo Od Drveća) zajedno su sa građanima juče posadili prvih 10 stabala iz inicijative 100.000 stabala. Stabla su posađena ispreda ulaza broj 9 u Ulici Vojvode Stanka Radonjića u Podgorici.

Organizacija KOD je 4. septembra pokrenula inicijativu da se u Podgorici u naredne dve godine posadi 100.000 stabala.

Ona bi zauzimala površinu od oko pet kvadratnih kilometara koliko iznosi, recimo, nepošumljeni deo Veljeg brda ili park šume Dajbabska gora i Malo brdo.

Prve višegodišnje sadnice će biti plaćene uz pomoć donacija članova Organizacije KOD, građanki i građana.

Otvoren je žiro-račun 520-39659-20 (Organizacija KOD – svrha plaćanja ZA 100.000 STABALA) na koji se slivaju sredstva svih zainteresovanih za pomoć u ovoj akciji.

Foto: KOD

– Svakog ponedeljka će građani biti obaveštavani o statusu akcije, te stanju na računu i uplatama – za prvi korak nam je potrebno 1.000 evra. Novac će se trošiti isključivo za potrebe procesa sadnje stabala – niti jedan cent mimo ove svrhe neće biti utrošen. Nema honorara, nema naknada, svi smo volonteri i sve radimo za dobro zajednice.

Svi građani će imati uvid u kompletnu dokumentaciju o prikupljanju i trošenju novca – potrebno je samo da se to zatraži mejlom preko adrese info@kod.org.me, kazali su iz Organizacije KOD.

Milisav Pajević