Klimatski panel Srbije – Otpad i otpadne vode u Srbiji

Vesti | Klimatske promene

cedPosle uspešne Inauguralne sednice KLIMATSKOG PANELA SRBIJE održane 11. marta 2016. godine na Međunarodnim danima energetike i investicija na Novosadskom sajmu, Centralno evropski forum za razvoj – CEDEF organizuje 23. aprila 2016. godine u Svečanoj sali Mašinskog fakulteta u Beogradu, skup pod nazivom OTPAD I OTPADNE VODE U SRBIJI a koji se održava povodom 22. aprila – Dana planete Zemlje. Ovo je prvo od mnogih okupljanja pomoću kojih će jedinstvena i sveobuhvatna platforma Klimatski panel Srbije realizovati svoje aktivnosti i baviće se ključnom temom za Srbiju, problemom otpada i otpadnih voda, koji zahteva daleko više pažnje i investicija posebno u Srbiji.

Na ovom skupu koji se održava povodom Dana Planete Zemlje govoriće dr Stana Božović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, Nj.E. Kristin Moro, ambasadorka Francuske u Srbiji (tbc), Filip Radović, direktor Agencije za zaštitu  životne sredine Republike Srbije, Goran Trivan, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda, prof. dr Ana B. Bovan predsednik CEDEF-a, Biljana Vraneš, diplomirani meteorolog i urednik u Informativnom programu RTS-a, doc. dr Vladimir Đurđević, Meteorološki institut – Univerzitet u Beogradu i predstavnik Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Više informacija o Klimatskom panelu Srbije i samom skupu Otpad i otpadne vode u Srbiji, možete dobiti http://www.cedeforum.org

V.Vukajlović