Kikinda u julu dobija najsavremeniju gradsku pijacu u Vojvodini

Vesti | Hrana | Srbija

Foto: Grad Kikinda

Nova centralna gradska pijaca u potpunosti će biti gotova tokom jula, a Kikinda će konačno moći da se pohvali modernim objektom ukupne površine 3.300 kvadratnih metara. Nakon uspešno okončane prve faze radova, neimari su započeli drugu i treću fazu.

Ukupna vrednost investicije je oko 300 miliona dinara.

„Ovim radovima biće obuhvaćena izgradnja tri lamele, ukupne površine oko 1.200 kvadratnih metara. Planirano je da 130 tezgi bude natkriveno. Kikinda dobija najsavremeniju pijacu u Vojvodini, pa i šire. Od izvođača radova dobili smo uveravanja da će ispoštovani utvrđene rokove“, saopštio je Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i dodao da je, u poslednje tri godine, našem gradu opredeljeno 480 miliona dinara.

Da se nazire kraj realizacije dugo očekivanog kapitalnog infrastrukturnog projekta, potvrdio je i gradonačelnik Pavle Markov. Nova pijaca potpuno će izmeniti ovaj deo centra grada, a prodavcima omogućiti bolje uslove rada.

Foto: Grad Kikinda

„To znači više robe, prometa i ljudi. Ovaj i slični projekti nezamislivi su bez podrške Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Obećali smo da ćemo urediti centralnu pijacu, a i ovo obećanje ispunjavamo. Ovo je rezultat podrške pokrajinske administracije“, naznačio je Markov.

Za prodavca Milana Novakovića ovo je dugo očekivana vest. „Ovde poslujem od 1998. godine. Novu pijacu decenijama smo čekali. Ovaj objekat značiće i nama i mušterijama“, rekao je on.

Istog je mišljenja i ugostitelj Ivica Adamov. On je vlasnik lokala u novom objektu gradske pijace. „Još pre 30 i više godina pričalo se da Kikindi treba nova pijaca“, prisetio se Adamov.

Izvor: Grad Kikinda