Kancelarija UNDP u Srbiji dala veliki doprinos primeni Agende o održivom razvoju

Vesti | Srbija

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas novu stalnu predstavnicu UNDP-a u Srbiji Fransin Pikap, koja mu je tom prilikom predala originale akreditivnih pisama.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Dačić je, poželevši svojoj sagovornici dobrodošlicu i uspeh u radu, izrazio zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom Kancelarije UNDP-a u Srbiji, posebno kada je reč o pružanju tehničke pomoći i ekspertize za razvojne projekte.

Takođe, kako je dodao, Kancelarija je dala veliki doprinos i implementaciji Agende UN-a o održivom razvoju do 2030. godine i jačanju održivog sistema pružanja razvojne i humanitarne pomoći.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući tome je dat značajan doprinos sveobuhvatnim reformama i bržem napredovanju Srbije u procesu ostvarivanja punopravnog članstva u Evropskoj uniji.

Pikap je iskazala zahvalnost na podršci, poručivši da će tokom svog mandata nastojati da se dosadašnja uspešna saradnja kontinuirano razvija i dodatno unapredi kroz intenziviranje ukupnih aktivnosti UNDP-a u Srbiji.

Ona je nedavno stupila na dužnost šefa UNDP-a u Srbiji, a prethodno je obavljala dužnost stalnog predstavnika UNDP-a u Indiji.

Milisav Pajević