Kanalizacija za oko 120 kuća u naselju Braće Jugović u Obrenovcu

Izgradnja kanalizacione mreže i fekalno-crpne stanice u obrenovačkom naselju Braće Jugović je završena, a kako je rekao gradski menadžer Goran Vesić, na ovaj način je omogućeno da se na kanalizaciju priključi 120 domaćinstava.

Vesić je prilikom obilaska ove lokacije podsetio da su radovi počeli pre deset meseci, a da su prve kuće već počele da se priključuju. Na ovaj način smo rešili veliki problem, jer su ovde visoke podzemne vode koje su morale da se prazne dva puta mesečno, a što je prilično veliki trošak. Prema njegovim rečima, u naselju Šljivice u Obrenovcu radi se tri i po kilometara kanalizacije i crpna stanica, a vrednost tih radova je skoro 90 miliona dinara. Završili smo rekonstrukciju reni bunara u Obrenovcu, za šta je izdvojeno 108 miliona dinara. Radimo kanalizaciju duž Valjevskog puta i primarni cevovod Crna tačka – Bošnjaci u Obrenovcu. To su veliki projekti koji se rade, a tiču se kanalizacije i vodovoda. To što smo omogućili ljudima da se priključe na kanalizaciju, deo je plana koji sprovodimo, a to je da za deset godina na teritoriji Beograda svaka kuća ima kanalizaciju. Da bi taj problem bio rešen, naglasio je Vesić, potrebno je oko milijardu evra i dodao da se na tome radi zajedno sa Vladom Srbije.

U toku su pripreme za izgradnju prve fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom Selu. Nama treba pet takvih fabrika na teritoriji Beograda. Treba da uradimo i nedostajuću kanalizaciju što je veliki posao, ali i civilizacijski, i to moramo da završimo, poručio je Vesić. Kako je naglasio gradski menadžer, u poslednje četiri godine uloženo je oko 350 miliona evra u prigradske opštine, što je više nego što je to bio slučaj u periodu od 2008. do 2012. godine, kada je za to uloženo oko 100 miliona evra.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević