Kanalizacija za 50 domaćinstava u Malom Mokrom Lugu

Srbija

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je radove na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u delu naselja Mali Mokri Lug kojima će blizu 50 domaćinstava dobiti mogućnost priključenja na gradsku kanalizacionu mrežu.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda počela je izgradnju sekundarne kanalizacije u delu naselja Mali Mokri Lug. Ovom izgradnjom obuhvatili smo pet ulica , što je oko pedeset kuća. Vrednost radova je 28 miliona dinara, a posao ćemo završiti do kraja marta. Tada ćemo ove kuće priključiti na postojeći kolektor koji se nalazi u ulicama Mihajla Todorovića i Vladimira Tomanovića, prema Ustaničkoj ulici i na taj način će ovaj deo Malog Mokrog Luga dobiti kanalizaciju, istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, na ovaj način grad je počeo da rešava problem kanalizacije u Malom Mokrom Lugu jer veći deo naselja mora da sačeka vezu prema Mokroluškom kolektoru koji se nalazi pored auto-puta. Da bismo to uradili, neophodno je da ubrzamo proces deobe parcela i eksproprijacije. Kada to završimo, a plan je da to bude do jeseni, onda možemo da raspišemo tender i da radimo kanalizaciju za kompletan Mali Mokri Lug, kako bi svi njegovi građani imali kanalizaciju, što je dobra vest za njih jer se nalaze u prioritetu, rekao je gradski menadžer.

On je podsetio na obećanje da će do 2025. godine sve kuće na teritoriji grada imati kanalizaciju, a građani ovog naselja će je, kako je rekao, dobiti mnogo ranije od drugih.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević