Kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ nastavljena u Vrbasu

Srbija | Upravljanje otpadom

Društveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, koju su 2016. godine pokrenuli kompanija SBB, SBB Fondacija i Total TV sa idejom da povećaju ekološku svest građana, nastavljena je u Vrbasu. Ovoga puta očišćen je prostor oko Osnovne škole „20. oktobar“ i samo školsko dvorište.

Foto-ilustracija: Pixabay

Direktor poslovne jedinice SBB-a gospodin Predrag Bajčeta istakao je da je zadovoljan što je ideja čišćenja zaživela i što je kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor“ postala prepoznatljiva u društvenoj zajednici. On se zahvalio gradu i školi na partnerstvu u realizaciji akcije i dodao da će eko tim SBB Fondacije sledećeg vikenda biti u Kuli.

U okviru kampanje očišćen je veliki broj javnih površina u više od 20 gradova, postavljeno je 16 igrališta u 16 gradova Srbije, 2.500 dece videlo je predstavu „Ko to tamo prlja?“, dok je oko 30 javnih ličnosti podržalo kampanju kroz motivacione video poruke koje pozivaju na odgovornost. Sa idejom da gradovi i država postanu lepše, a pre svega zdravije mesto za život, kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, ojačana podrškom mnogobrojnih udruženja i građana, nastavlja se i u 2017. godini, saopšteno je iz SBB-a.

izvor: vrbas.net

Sandra Jovićević