Kako je protekla konferencija o fasadnim sistemima i ventilirajućim oblogama u Sarajevu?

Osma međunarodna naučno-stručna konferencija “Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“, održana u Sarajevu 30. i 31. oktobra, okupila je više od 500 posetilaca u toku dva dana trajanja događaja.

Foto: Sfera

Gosti su imali priliku da uživaju u predavanjima regionalnih stručnjaka. Predstavljeni su neki od najboljih arhitektonskih dostignuća u regionu uz naglasak na spoljne delove objekata.

Više od dvadeset kompanija podržalo je konferenciju, gde su uz izlagačke štandove imali priliku predstaviti svoj asortiman i tehnološke mogućnosti za primenu u praksi.

Na jednom mestu svi zainteresovani posetioci su mogli da dobiju sve neophodne informacije iz oblasti materijala za fasadne sisteme.

Foto: Sfera

Cilj organizatora, osim konferencijskog i edukativnog dela, bio je i da osiguraju učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslovanja.

Sponzori ovogodišnje konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija, Mališić Home & Decor, BSP International, Bio Plus, te kompanija Bis Tip sa brendom Lunos.

Foto: Sfera

Konferencija je trajala dva dana, a pored predavanja sponzora i partnera, stručnjaka i profesora, drugog dana je održana i panel diskusija u sklopu koje se razvila zanimljiva i korisna interakcija, sa naglascima o zaključku konferencije i budućim koracima za poboljšanje rada u ovoj kategoriji proizvoda i tehnologija u sektoru građevinarstva.

Naučno-stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale su tradicionalne i prepoznate u čitavom regionu kao događaji vredni poštovanja koji spajaju struku i nauku.

Organizator konferencije o fasadnim sistemima i ventilirajućim oblogama je mostarska kompanija Sfera d.o.o. u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom iz Sarajeva.

Za mart 2020. godine je najavljena nova konferencija o temi otvora.

Izvor: Sfera