Kako izgleda olimpijska baklja od recikliranog aluminijuma? (VIDEO)

Nakon što smo imali priliku da vidimo zlatnu baklju Dejvida Bekama iz 2012. godine, kao i Chelles & Hayashi baklju iz 2016. iz Brazila, možemo da uživamo u predivnom remek-delu koje je inspirisano još divnijim cvetom, a nastalo je kao delo Tokujina Jošioke.

Foto: Tokyo 2020

Visoka 71 cm, baklja namenjena Olimpijskim igrama 2020. godine sastoji se iz pet sekcija – svaka od njih je savijena tako da nas podseća na motiv sakura cveta.

Foto: Tokyo 2020

Baklja je kreirana od aluminijunskog konstrukcionog otpada, dobijenog od privremenih stambenih jedinica izgrađenih tokom velikog zemljotresa i cunamija koji su zadesili Japan pre osam godina. Kao svoje finalne detalje je dobila roze zlatnu boju.

Genijalni uređaj za paljenje takođe je napravljen od istog aluminijuma i tehnologije koji se koriste za konstrukciju slavnih japanskih metak vozova.

Ova baklja će biti korišćena tokom ceremonija, a zvanično će debitovati tokom sezone cvetanja sakure u martu.

Komentarišući svoju ekskluzivnu kreaciju, Jošioka je izjavio: „Dizajn je počeo da nastaje kada sam crtao simbole cveta sa decom u ovom delu zemlje koji se oporavlja. Cvetovi koje su oni crtali su bili živahni, kako bi simbolizovali scene gde se ljudi oporavljaju od katastrofe. Imao sam za cilj da kroz svoj dizajn čitavom svetu predstavim njihovu snagu. Sledeće godine, Olimpijski plamen će proći kroz Japan, baš kao i sakura, osvetljavajući nam put.“

Više informacija pronađite na sledećem linku: https://tokyo2020.org/en/special/torch/olympic/design/.

Izvor: Lux Life