Kada se udruže eko-mobilnost i kreativnost rezultat je trotočkaš „Sem“

Mobilnost | Svet | Održivi razvoj

Evo dokaza da eko-mobilnost može pored održivosti da ima i drugačiju, zabavnu i kreativnu stranu. Ovo simpatično mini vozilo zove se “Sem” i svojim izgledom podseća na automobile iz crtanih filmova. “Sem” je napravljen od potpuno recikliranog polietilena visoke gustine, sastoji se od samo 4 panela i u njega se ulazi kroz savitljiva krilna vrata. Unutrašnjost ovog simpatičnog vozila pruža komfor kako za samog vozača, tako i za suvozača.

“Sem” poseduje litijum-polimersku bateriju, koja može da bude u potpunosti napunjena na svakoj standardnoj utičnici u roku od pet sati. U zavisnosti od radnih uslova i temperature, baterija može da traje od 80 do 100 km vožnje, pri maksimalnoj brzini od 90 km/h. Prilikom vožnje, ovo vozilo ne pravi buku.

“Sem” svojim neuobičajenim, gotovo animiranim izgledom pokazuje da savremeni automobil može da ima i jednan moderniji i zanimljiviji oblik. Stvaranjem ovakvog automobila, kompanija je želela na jedan originalan način da pruži doprinos čistijoj životnoj sredini. “Sem” ie opremljen inteligentnim sistemom za punjenje, sa elektronskom kontrolom koja korisniku omogućava da napuni bateriju do 40% za samo jedan sat ili da je kroz 5 sati napuni do 100% kapaciteta.

Kompanija koja je proizvela „Sem“ je osnovana kako bi zadovoljla buduće tržište nekim novim, urbanim rešenjima eko-mobilnosti. Ona ima za cilj da stvori zabavna rešenja, da pomeri granice kreativnosti i inovativnosti, provlačeći ekološku efikasnost kroz sam koncept svojih proizvoda.

M.N.