JP „Srbijašume“ učestvuje na 22. Festivalu ekološkog pozorišta

Srbija

sumice2Od 18. do 21. avgusta 2016. godine održava se 22. Festival ekološkog pozorišta u Bačkoj Palanci, a ove godine će na njemu učestvovati i JP „Srbijašume“. Festival za decu i mlade osnovan je 1994. godine s ciljem da spoji kulturu sa prirodom i približi ih omladini. Ovo je jedistvena prilika da deca iz okoline vide kvalitetne pozorišne predstave sa ekološkom tematikom, ali i da učestvuju u radu kreativnih radionica.

Predstavnici JP „Srbijašume“ će tokom trajanja festivala održati jedno interaktivno predavanje, nekoliko kreativnih radionica i odigrati jednu predstavu za decu.

Drugog dana, 19. 8. 2016. godine, od 10:00 do 12:00 časova predstavnici JP „Srbijašume“ će održati predavanje o značaju očuvanja životne sredine prilagođeno deci školskog uzrasta, nakon kojeg će deca imati priliku da naprave mini ekosisteme. Ova edukativna radionica omogućava deci da naprave malu životnu zajednicu, ali i da razviju osećaj odgovornosti kroz zalivanje i negu koju treba da joj posvete.

Trećeg dana festivala, 20. 8. 2016. godine, od 19:00 do 21:00 časova predstavnici JP „Srbijašume“ će prirediti publici dramsku i edukativnu radionicu „Šumski bonton“, koja je osmišljena kao pokazna vežba o tome kako se ne treba ponašati u šumi. Na kreativan način deci se skreće pažnja na značaj očuvanja životne sredine i motivišu se da se uključe u borbu za očuvanje planete.

Izvor: srbijasume.rs

Vesna Vukajlović