JKP „Gradska čistoća” uklanjanja led sa beogradskih javnih površina

Vesti | Srbija

Foto: Grad Beograd

Više od 450 komunalnih radnika i oko 120 vozila različite namene anagažovano je na odnošenju i deponovanju smeća, ali i na uklanjanju leda sa beogradskih javnih površina koje su u nadležnosti JKP „Gradska čistoća”, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Površine u nadležnosti „Gradske čistoće” obuhvataju pešačke zone, prilaze pešačkim prelazima, javna stepeništa, pasarele, podzemne prolaze i njihove prilaze i trotoare šire od pet metara.

Radnici JKP „Gradska čistoća” su pre padavina posuli so na javne površine što znatno olakšava ručno uklanjanje leda.

Ekipe „Čistoće” će nastaviti da rade na uklanjanju snega i leda sve dok za tim bude bilo potrebe, kako bi sugrađani mogli nesmetano da funkcionišu.

Iz ovog preduzeća podsećaju da su, prema propisanom komunalnom redu, vlasnici nepokretnosti u obavezi da uklanjaju sneg i led sa trotoara širine do pet metara koji se nalazi ispred stambenih zgrada, kuća i poslovnih prostorija.

Pored čišćenja snega i leda, ekipe „Čistoće” redovno obavljaju i osnovnu delatnost – odvoženje smeća sa teritorije Beograda.

Zbog otežanih uslova rada, proces pražnjenja sudova u pojedinim delovima grada je nešto sporiji i zato će ekipe „Čistoće” na terenu biti danonoćno i potruditi se da posao urade brzo i profesionalno, a ujedno apeluju na sugrađane da imaju strpljenja i razumevanja.

Milisav Pajević