JKP „Čistoća“ iz Novog Sada dobila novu mašinu za sabijanje otpada

Srbija | Upravljanje otpadom

cistocans.co.rs

JKP „Čistoća“ iz Novog Sada saopštilo je da je prošle nedelje puštena u rad nova radna mašina za sabijanje otpada – kompaktor.

Kako je navedeno u saopštenju, mašinu su pustili u rad pomoćnik gradonačelnika za komunalni sistem i energetiku gospodin Dragan Božić i direktor JKP „Čistoća“ gospodin Vladimir Zelenović.

Gospodin Božić je ovom prilikom istakao da je nabavku kompaktora obezbedio grad Novi Sad, a da njegova vrednost iznosi oko 35 miliona dinara. On je podsetio da je prošle godine iz budžeta grada Novog Sada obezbeđen novac za nabavku i postavljanje 96 podzemnih kontejnera i 800 nadzemnih kontejnera, 2 autosmećara, autočistilice i kompaktora. Kako je naveo, u 2015. godini vrednost realizovanih investicija u JKP „Čistoća“ iznosila je 165 miliona dinara, a u 2016. godini planirana je nabavka autočistilice i dodatnih podzemnih kontejnera.

Gospodin Zelenović izjavio je da je novi kompaktor najsavremeniji na tržištu komunalnih radnih mašina, a ima mogućnost da obrađuje između 57 i 60 tona otpada na sat što će omogućiti kvalitetnije deponovanje otpada. Istakao je i da je mašina jednostavnija za eksploataciju, ali i da je njeno održavanje jeftinije. Naveo je da će JKP „Čistoća“ u 2016. godini iz sopstvenih sredstava nabaviti kamion za pražnjenje korpi, autosmećar, kamion za nošenje abrol kontejnera, kombinovanu radnu mašinu i novi kontigent nadzemnih kontejnera, dok će putem lizinga biti nabavljeno 8 kamiona, 2 autočistilice, kamion za nošenje kontejnera i mini kombinovana radna mašina za deponiju.

Sandra Jovićević

foto: cistocans.co.rs