JKP „Beogradske elektrane“ izdvajaju 22,3 milijardi dinara za nabavku energenata i revitalizaciju u 206. godini

Srbija

kombeg jkp beoel

U utorak 29. marta 206. godine u prostorijama Privredne komore Beograda održan je skup na kome je predstavljen plan javnih nabavki JKP „Beogradske elektrane“ za 206. godinu.

Direktor JKP „Beogradske elektrane“ gospodin Goran Aleksić izjavio je da će ovo preduzeće u 206. godini izdvojiti 22,3 milijarde dinara za planirane javne nabavke, što je na istom nivou kao i u 205. godini. On je naveo da su cene energenata trenutno veoma povoljne, ali da ne mora da znači da će takve ostati do kraja godine. Dodao je da se očekuje pad cena gasa u drugom kvartalu, ali da još uvek nema informacija za četvrti kvartal koji je i najbitniji jer tada počinje grejna sezona.

Gospodin Aleksić je istakao da će u 206. godini 17,6 milijardi dinara biti izdvojeno za energente, od čega se najveći deo odnosi na nabavku gasa, zatim mazuta, uglja, briketa i peleta. Dodao je da JKP „Beogradske elektrane“ već izvesno vreme ulažu napore da smanje učešće mazuta kao energenta u skladu sa direktivama Evropske unije o zaštiti životne sredine. Naveo je i da je 4,7 milijardi dinara namenjeno za revitalizaciju preduzeća.

Sandra Jovićević

foto: kombeg.org.rs