Javni poziv za rekonstrukciju JPU “Naša radost” u Herceg Novom

 

Foto: Pixabay.com

Ministarstvo ekonomije Crne Gore je 18. oktobra raspisalo Javni poziv za rekonstrukciju JPU “ Naša radost” u Herceg Novom.

Izvođenje radova se realizuje u okviru druge faze „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama“, koji se finansira iz kredita i donacije obezbeđene od strane KfW banke.

Za implementaciju Programa opredeljena su sredstva u iznosu od 22,743 miliona evra.

Rekonstrukcija vrtića biće finansirana delimično iz sredstava kredita, a delimično iz sopstvenih sredstava Ministarstva prosvete.

Druga faza Programa podrazumeva primenu mera energetske efikasnosti u odabranim obrazovnim ustanovama, koje su u nadležnosti Ministarstva prosvete, zatim administrativnim objektima koji su u nadležnosti Uprave za imovinu, kao i odabranim objektima u nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Do sada je u okviru druge faze Programa izvršena primena mera energetske efikasnosti u sedam obrazovnih ustanova u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju i Ulcinju u vrednosti od 5,6 miliona eura.

Takođe, u toku je izvođenje radova na šest objekata, i to Zavodu „Komanski most“ u Podgorici, OŠ „Aleksa Đilas Bećo“ i S.M.Š.“Vuksan Đukić“ u Mojkovcu, Resursnim centrima „Podgorica“ i „1.jun“ i Gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici.

Vrednost ugovorenih radova na ovim objektima iznosi 5,6 miliona evra.

U periodu od 2012 do 2015. godine realizovana je prva faza „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama„, gde je izvršena primena mera energetske efikasnosti u 20 osnovnih i srednjih škola kao i jednom studentskom domu. Vrednost izvedenih radova u prvoj fazi projekta iznosila je 13,2 miliona evra.

Javni poziv za dostavljanje ponuda za rekonstrukciju JPU „Naša radost“ u Herceg Novom ističe 5. decembra.
Javni poziv objavljen je na sajtu  www.energetska-efikasnost.me .

Milisav Pajević