Javni poziv za Mali Zvornik po meri građana

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto: Opština Mali Zvornik

Opština Mali Zvornik sufinansiraće u 2020. godini projekte od javnog interesa kroz sprovođenje akcije „Mali Zvornik po meri građana“ koja omogućava neposredno učešće građana u rešavanju dela potreba lokalnih zajednica (manjih zahvata na uređenju javnih površina i opremanju objekata u javnoj svojini opštine Mali Zvornik) u saradnji sa opštinom Mali Zvornik.

Lokalna zajednica je pojam koji uključuje određeno područje – ulica, deo ulice, blok zgrada, stambena zajednica ili mesna zajednica kao najšire područje. Projekti koje lokalna zajednica predlaže mogu se odnositi isključivo na manje zahvate u komunalnoj infrastrukturi kao što je uređenje parkova, dečjih igrališta, drvoreda, šetališta, neuređenih zelenih površina, uređenje prilaza za lica sa invaliditetom, uklanjanje manjih divljih deponija, druge manje infrastrukturne projekte za uređenje i opremanje površina ili objekata u javnoj svojini opštine Mali Zvornik i slično.

Pravo učestvovanja na javnom pozivu imaju neformalne grupe građana sa područja opštine Mali Zvornik okupljene oko podnete inicijative/projekta, u sastavu od najmanje 10 lica koja na teritoriji opštine Mali Zvornik plaćaju porez na imovinu i sva dugovanja su izmirili u tekućoj godini.

Sve predložene aktivnosti u okviru Projekta moraju se sprovoditi na zemljištu i objektima koji su u javnoj svojini opštine Mali Zvornik.

U fazi pripreme predloga projekata nadležne službe Opštinske uprave na usmeni ili pisani zahtev neformalne grupe građana izvršiće proveru vlasništva nad zemljištem i o tome dati besplatno pisano ili usmeno obaveštenje, kao i tumačenje o primeni pozitivnih propisa iz oblasti prostornog planiranja i izgradnje.

Više informacija o javnom pozivu možete pronaći OVDE!

Izvor: Opština Mali Zvornik