Javna rasprava o Nacrtu zakona o obnovljivim izvorima energije i Nacrtu zakona o energetskoj efikasnosti

Foto-ilustracija: Unsplah (Karsten Wurth)

Obaveštavamo vas i pozivamo da uzmete učešće na Javnoj prezentaciji Nacrt zakona o obnovljivim izvorima energije i Nacrta zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije, 3. februara 2021. godine, sa početkom u 10:00 časova putem Zoom aplikacije.

Javnu prezentaciju organizuju Ministarstvo rudarstva i energetike i Privredna komora Srbije u okviru Javne rasprave koju sprovodi nadležno ministarstvo u periodu od 21. januara do 9. februara 2021. godine.

Program javne prezentacije

Uvodna obraćanja

Marko Čadež, predsednik PКS
prof. dr Zorana Mihailović, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike
Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine

Predstavljanje Nacrta zakona o obnovljivim izvorima energije i Nacrta zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije

• Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike

Diskusija

• Svi učesnici

Završna reč 

Link za uključenje u Javnu raspravu je OVDE.

U prilogu dostavljamo:

-Nacrt zakona o obnovljivim izvorima energije
-Nacrt zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije
Obrazac za učešće (primedbe, sugestije, komentare) na Javnoj raspravi Nacrta zakona o obnovljivim izvorima energije
Obrazac za učešće (primedbe, sugestije,komentare) na Javnoj raspravi Nacrta zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije.

Ukoliko imate primedbe/sugestije/komentare  unesite ist u obrazac za komentare i dostavite ih najkasnije do 5. februara 2020. godine, na mejl: energetika@pks.rs , kako bismo bili u mogućnosti da iste objedinimo na nivou celog komorskog sistema.

Potrebno je dostaviti samo primedbe u detalju, konkretno koji član, koja izmena i detaljno obrazloženje.

Nacrte zakona možete preuzeti sa svim pratećim dokumentima (Obrazloženje za donošenje zakona, Izveštaje o sprovedenoj analizi efekata oba nacrta zakona, obrazac za učešće u javnoj raspravi) na internet prezentaciji Ministarstva rudarstva i energetike u sekciji „Javne rasprave“ ili putem OVOG linka.

Napomena: Predsednici i zamenici predsednika Grupacija za obnovljive izvore energije i Grupacija za energetsku efikasnost, inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje prisustvovaće prezentaciji u prostorijama Privredne komore Srbije.

Energetski portal