Izvršitelji ušli u Resavicu

Srbija

eko-07-rudariSudski izvršitelji intenzivirali su plenidbe u rudnicima Resavice, pa plene  – od uglja, jamske građe i rudarske opreme, pa do nameštaja u kancelarijama direktora.

„O ovom problemu smo još 21. decembra 2015. govorili sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem u Beogradu. Sastanku je uz prestavnike Sindikata rudnika i „Nezavisnog“ sindikata, učestvalo i poslovodstvo preduzeća na čelu sa v.d direktorm Stevanom Dželatovićem, a prisutan je bio i privatizacioni savetnik Viktorina Dunić“, kažu u Sindikatu.

JP PEU nema rešenje bez pomoći države, a sudski izvršitelji dolaze po presudama sudova, popisuju imovinu rudnika koje ide u bescenje, da bi advokati mogli da naplate svoja potraživanja, izjavio je Tanjugu ranije predsednik Sindikata Nebojša Milenković.

V.D generalnog direktora JP PEU Dželatović, koji se danas nalazi u Ministarstvu rudarstva i energetike i očekuje razgovor sa ministrom na ovu temu, izjavio je da potraživanja za smenski rad traži 2.700 radnika za period 2007 – 2014. od kojih su 1.700 tužili firmu a 1.000 nije, ali ima i penzionera kojima se duguje.

„Početkom avgusta sa ministrom Antićem, smo dogovorili tri opcije za isplatu i radnici su se sve do pre dva dana izjašnjavali o njima“, rekao je Dželatović Tanjugu.

Izvor: tanjug.rs

Vesna Vukajlović