Izvršen redovni obilazak šuma u Vojvodini

Foto: JP Vojvodinašume

U okviru procesa FSCTM sertifikacije održivog upravljanja šumama JP “Vojvodinašume”, po individualnom modelu, ocenjivači Milan Tot (glavni ocenjivač – trener, SGS Slovakia spol), Ivana Dimitrijević (tehnički ekspert, SGS Beograd) i Milan Stojković (nezavisni ocenjivač), izvršili su drugi redovni nadzor trećeg ciklusa sertifikacije trenutnog stanja sistema gazdovanja šumama JP “Vojvodinašume”.

U periodu od 10. do 12. marta 2020. godine, obavljen je pregled dokumentacije i terenskih aktivnosti, odnosno, proveren je način redovnog održivog gazdovanja šumama JP “Vojvodinašume” i to u direkcijama ogranaka preduzeća ŠG „Novi Sad“ i ŠG „Banat“ Pančevo.

Obilasci terena su izvršeni u ŠU „Kovilj“ i ŠU „Bačka Palanka“, u okviru ŠG „Novi Sad“, kao i ŠU „Kovin“ i ŠU „Banatski Karlovac“ u slopu ŠG „Banat“ Pančevo. Prilikom ove kontrole, posećeni su i Specijalni rezervat prirode „Koviljsko-petrovaradinski rit“, Specijalni rezervat prirode „Bagremara“ i Specijalni rezervat prirode „Deliblatska peščara“.

U skladu sa FSC pravilima i procedurom SGS sertifikacionog tela, zvaničan izveštaj o ovoj kontroli sistema upravljanje šumama JP “Vojvodinašume“ očekuje se uskoro.

Izvor: JP “Vojvodinašume“