Izraelski investitor zainteresovan za ulaganje u energetski sektor u Srbiji

Srbija

Foto: mre.gov.rs

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić primio je ambasadora Izraela u Srbiji Alonu Fišer Kam i visoku delegaciju izraelske kompanije „Madei Taas“, koja je tom prilikom izrazila interesovanje da investira u srpski energetski sektor.

Antić je tokom sastanka istakao da su investicije iz inostranstva dobrodošle i da Srbija predstavlja sigurnu zemlju za ulaganja, dodavši da je reč o potpuno novoj energetskoj politici Vlade Srbije. Ovo je za srpsku energetiku, nakon više od tri decenije kada nije bilo ozbiljnih ulaganja, najbolji period u investicionom smislu, ocenio je on.

Prema njegovim rečima, naša zemlja ima čitav set projekata u toj sferi, koji će joj u budućnosti doneti ozbiljnu energetsku bezbednost i odrediti je kao lidera u regionu i u polju elektroenergetike. Antić je ukazao na to da svi potrošači, kao što su toplane, industrijski objekti u prehrambenoj, farmaceutskoj, teškoj industriji i slično, predstavljaju potencijalni projekat za ulaganja izraelske kompanije.

Fišer Kam je ocenila da je sastanak bio od izuzetnog značaja za razmenu informacija o saradnji u oblasti energetike, kao i prilika za upoznavanje sa iskustvima izraelskih kompanija koje posluju na srpskom tržištu.

Kompanija „Madei Taas“ spremna je da pokrene elektroenergetske projekte širom Srbije koji se odnose na kombinovanu proizvodnju toplotne i električne energije. Ova kompanija je u kontaktu sa nekoliko subjekata u privatnom i javnom sektoru u više lokalnih samouprava, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

izvor: srbija.gov.rs

Sandra Jovićević