Izleti za najbolje učesnike Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

Srbija

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine, organizuju od 15. – 28. juna 2017. godine izlete u zaštićena prirodna dobra NP „Fruška gora“ i SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“ za nagrađene vaspitno-obrazovne institucije u okviru Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ za školsku 2016/2017. godinu.

Najmlađe učesnike, decu iz PU „Naši biseri“ Kanjiža – objekat „Futrinka“, Trešnjevac i PU „Srećno dete“, Novi Kneževac dočekali su 15. juna 2017. godine u Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i stručni saradnici Pokreta gorana Vojvodine, sa ciljem upoznavanja prirodnih vrednosti u okolini Sremskih Karlovaca.

Podsekretar pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, Brankica Tabak pozdravila je decu i vaspitače iz nagrađenih predškolskih ustanova i učestvovala u delu programa namenjenom za nagrađene učesnike. Pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Vladimir Prebiračević i savetnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, Tamara Orlović sa nagrađenim učesnicima obišli su SRP „Koviljsko – petrpvaradnikski rit“ i bliže se upoznali sa specifičnostima ovog zaštićenog područja.

U narednom periodu realizovaće se preostalih 17 jednodnevnih izleta za nagrađene vaspitno – obrazovne ustanove iz Pančeva, Omoljice, Kaća, Novog Sada, Konaka, Vršca, Maglića, Kucure, Rume, Bogojeva, Kupinova-Ašanje, Radojeva, Čoke, Sombora i Kikinde.

izvor: ekourb.vojvodina.gov.rs

Sandra Jovićević