Izgradnja TE – TO Pančevo sledeće godine

Srbija

indexGospodin Anton Fjodorov zamenik generalnog direktora NIS-a je izjavio nedavno da je Naftna industrija Srbije pribavila sve potrebne dozvole za izgradnju vetroparka Plandište. Podsećanja radi, ranije je najavljeno da će se realizacijom tog projekta baviti zajedničko preduzeće NIS Energovind, u kojem NIS ima polovinu vlasničkog udela, dok je preostalih 50 odsto u vlasništvu privatnih investitora.

Tokom realizacije projekta na teritoriji opštine Plandište biće izgrađena 34 vetrogeneraciona uređaja, čiji će ukupni kapacitet biti 102 megavata. Kapitalna ulaganja u realizaciju projekta, uključujući izradu paketa bazne dokumentacije i neophodnih dozvola, iznosiće oko 160 miliona evra.

U sklopu odgovora na aktuelnu naftnu krizu, Naftna industrija Srbije između ostalog planira izgradnju termoelektrane-toplane u Pančevu rekao je gospodin Anton Fjodorov.

Termoelektrana–toplana Pančevo će proizvoditi struju za potrebe NIS-ove rafinerije u tom gradu, kao i za Petrohemiju, a toplotnom energijom će snabdevati stanovnike Pančeva. Viškovi električne energije biće plasirani na tržište struje u Srbiji.

Izvor: danas.rs

V.V.