Izgradnja deponije u Subotici kasni

Srbija | Upravljanje otpadom

deponija, subotica, regionalna_660x330Na osnovu trenutnog stanja, prenosi radio televizija Vojvodina, izgradnja deponije u Subotici kasni. Rok za završetak izgradnje objekata na Regionalnoj deponiji Subotica, koja se gradi između naselja Bikovo i Orom, prema planovima, bio je 28. januar 2017. godine.

To je utvrđeno ugovorom koji je potpisan između Delegacije EU u Srbiji, kao ovlašćenog predstavnika finansijera, i izvođača radova. Izvođač radova je  konzorcijum sastavljen od tri firme, jedne iz Italije i dve iz Srbije.
Izgradnja Regionalne deponije Subotica koštaće 24 miliona evra, od kojih je 20 miliona evra nepovratnih sredstava obezbeđeno iz IPA fondova, gradovi i opštine severne Bačke i Potisja učestvuju sa milion evra, a država, preko Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, obezbeđuje sredstva za nabavku autosmećara, autopodizača, kontejnera i kanti za javna preduzeća iz regiona.

„Delegacija EU smatra da su izvođači radova imali opravdane razloge za kašnjenje pa neće morati da plaćaju penale već će dobiti produženje roka za realizaciju ugovorenih radova. Stručna procena je da će radovi biti završeni u aprilu ili maju 2017. godine. Nakon toga treba da se obezbede potrebne dozvole za probni rad, što traje oko dva meseca, što znači da ćemo, po svemu sudeći, u junu ili julu moći da otpočnemo sa probnim radom“, kaže Andrea Kikić, direktorka Regionalne deponije Subotica.

Izvor: rtv.rs

V.Vukajlović