Izgrađen prvi zip lajn u Užicu

Vesti | Turizam

Foto: Grad Užice

Završeni su radovi na izgradnji prvog zip lajna u Užicu, od Starog grada do Čitakove stene.

Priliku da se prvi voze zip lajnom dugim 375 metara imali su predstavnici medija i gradskog rukovodstva, dok će Užičani moći da uživaju u ovoj vožnji od aprila naredne godine.

Sama vožnja traje oko 45 sekundi, a visinska razlika između polazne i završne tačke zip lajna je oko 20 metara.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković i njegov zamenik Nemanja Nešić bili su među prvima koji su isprobali ovu adrenalinsku atrakciju.

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić je ovom prilikom istakao da je za nama „jedna uspešna i dinamična godina vezana za aktivnosti na lokalitetu Stari grad, pored onoga što je urađeno na konzervaciji utvrđenja.“

– Ovo je još jedna u nizu od aktivnosi, kojima želimo da obogatimo turističke sadržaje na Starom gradu, kako bi što veći broj ljudi ovde bio prisutan i kako bi ovaj lokalitet počeo da živi. Ovo je uvod u sve aktivnosti koje planiramo u sledećoj godini, a one će i po količini radova, obuhvatu, ali i nekim idejama biti daleko veće nego što su u ovoj godini, rekao je Nešić.

Izgradnja zip lajna je deo projekta „Unapređenje turističke infrastrukture za aktivni odmor u regiji Zapadna Srbija“ koji je realizovao Grad Užice uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ukupna vrednost investicije je oko 1.730.000 dinara, od čega je preko konkursa od Ministarstva trgovine obezbeđeno oko 1.600.000, a Grad Užice je finansirao izradu projektne dokumentacije u iznosu od oko 130.000 dinara.

Milisav Pajević