Izabrani najbolji radovi na konkursu „Dunavski umetnik“

Dunavski umetnik 2016 02

Organizatori konkursa „Dunavski umetnik“ objavili su imena pobednika konkursa koji je organizovan povodom „Dana Dunava“.

Za najbolje radove u kategoriji Dunavski umetnik junior izabrani su radovi Dušana Krstića i MelanijeDramićanin iz Knjaževca i Uroša Petrovića iz Bora. Prvo mesto u kategoriji Dunavski umetnik senior pripalo je Emiliji Stevanović iz Leskovca, dok je za najbolji grupni rad izabran rad OŠ „Dositej Obradović“ iz Opova.

Podsetimo, tema ovogodišnjeg konkursa bila je „Šuma kraj Dunava“, a imao je za cilj da podstakne decu da nauče o vodama svog mesta, shvate povezanost svih elemenata životne sredine i otkriju koje su koristi od reka, šuma, močvara, bara i živog sveta. Osim toga, konkurs je motivisao mlade da saznaju više o specifičnosti šuma koje se prostiru pored Dunava i njegovih pritoka, vazduhu i vodi.

Konkurs su organizovali Mladi istraživači Srbije, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine – Republička direkcija za vode, a uz podršku Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav.

Rezultate takmičenja možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: mis.org.rs