Izabrani finalisti za Studentsku nagradu 2015

Srbija

Plakat Nagrade biolozi.bio.bg.ac.rs

Francusko-srpska privredna komora objavila je imena 5 kandidata koji su usli u finale za Studentsku nagradu 2015. godine na temu „Kako se boriti protiv klimatskih promena i njihovih posledica?“. Ovi finalisti će prezentovati svoje radove stručnom žiriju 18. juna 2015. godine, kada će i biti izabrana najbolja tri rada koje će sponzori nagraditi novčanim nagradama.

Konkurs za Studentsku nagradu početkom marta 2015. godine raspisala je Francusko-srpska privredna komora na temu „Kako se boriti protiv klimatskih promena i njihovih posledica?“. Na konkurs su se mogli prijaviti studenti svih fakulteta u Republici Srbiji koji su 2014/2015 godine upisali godinu na nekoj od visokoškolskih institucija i koji imaju manje od 28 godina.

U okviru svog rada, studenti su morali predložiti akcioni plan za Srbiju ili svoju lokalnu zajednicu koji bi doprineo borbi protiv klimatskih promena. Takođe su morali objasniti koja tehnička, finansijska i ljudska sredstva su neophodna za ovu akciju, ali i kako preduzeća u Srbiji mogu pomoći u borbi protiv klimatskih promena.

Sandra Jovićević

foto:  biolozi.bio.bg.ac.rs