Ivana Vojinović: Počinilac mora da sanira štetu nanetu životnoj sredini

Vesti | Region

Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore očekuje formalni izveštaj nadležne inspekcije u vezi sa pomorom ribe u Ćehotini kod Pljevalja kako bi jasno utvrdili ko je počinilac dela i obim štete kako bi se preduzele odgovarajuće mere, kazala je generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu Ivana Vojinović.

Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

„Rešenje za pokretanje postupka protiv počinioca je u rukama Uprave za inspekcijske poslove i svakako, shodno zakonu, odgovornosti za štetu nanetu životnoj sredini.

Inspekcija će, verujem već u ponedjeljak kod Agencije za zaštitu prirode i životne sredine početi postupak otklanjanja nastale štete u životnoj sredini“, istakla je Vojinović.

Počiniocu dela će se definisati čitav set mera koji mora da sprovede u najkraćem roku kako bi se sanirala šteta i da bi se sredina vratila u prvobitno stanje u meri u kojoj je to moguće, pojasnila je Vojinović za naš portal.

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma su, ngalasila je Ivana Vojinović, u stalnoj komunikaciji sa ekološkom inspekcijom kako bi pravovremeno dobijali informacija sa terena.

„Dalji koraci biće precizirani naklon dobijanja izveštaja“, izjavila je Vojinović poručivši da je sada najvažnije da se što pre sanira nastala šteta.

Izvor: Antena M

Milisav Pajević