Ispunjene obaveze prema reciklerima za prošlu godinu

Srbija | Upravljanje otpadom

stana bozovic

U četvrtak 19. marta 2015. godine potpisani su ugovori o isplati sredstava za prerađeni otpad za kraj 2014. godine. Ugovore su potpisali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i predstavnici reciklažne industrije.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović ovom prilikom je izjavila da je država obezbedila sredstva za isplatu reciklera u iznosu od 1,9 milijardi dinara. Ona je istakla da su potpisivanjem ovih ugovora sve obaveze prema reciklažnoj industriji za proteklu godinu ispunjene. Takođe je najavila da će resorno ministarstvo u narednih par nedelja raspisati javni konkurs za reciklere za 2015. godinu.

Podsetimo, 11. februara 2015. godine održan je sastanak između ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođe Snežane Bogosavljević Bošković i predstavnika reciklažne industrije. Tada je navedeno da su obezbeđena sredstva za reciklažnu industriju, a najavljeno je i predstavljanje tri modela ekološkog fonda za zaštitu životne sredine.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs