Ispunjena sva merila za otvaranje pregovora u okviru Poglavlja 11

Vesti | Srbija

 

Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Vlada Republike Srbije usvojila je juče na sednici Zaključak o usvajanju Akcionog plana za preuzimanje, usvajanje i sprovođenje pravnih tekovina EU u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u okviru pristupnih pregovora Republike Srbije sa Evropskom unijom.

Usvajanje ovog dokumenta navedeno je kao jedno od dva merila za otvaranje pregovora u oblasti Poglavlja 11 – Poljoprivreda i ruralni razvoj. Akcioni plan za Poglavlje 11 sadrži plan i dinamiku usklađivanja nacionalnog zakonodavstva u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja sa pravnom regulativom Zajedničke poljoprivredne politike EU u pretpristupnom periodu.

Akcion plan za Poglavlje 11 zvaničnim putem biće dostavljen Evropskoj komisiji, kao odgovor na prvo merilo za otvaranje pregovora u Poglavlju 11 – Poljoprivreda i ruralni razvoj.

S obzirom na to da se drugo merilo (podnošenje zahteva za poveravanje realizacije budžeta za IPARD II) smatra ispunjenim, usvajanjem Akcionog plana ispunjena su sva merila za otvaranje pregovora u Poglavlju 11 – Poljoprivreda i ruralni razvoj.

Milisav Pajević