IPARD program u Crnoj Gori omogućio spoj darova prirode, preduzetničke energije i državne podrške

Vesti | Region

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore

Potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore mr Milutin Simović, nakon posete Bijelom Polju, posetio je Rožaje, gde je obišao preduzeće “INTERFOOD 35” koje je u ovoj godini uspešno realizovalo investiciju podržanu kroz IPARD program.

Preduzeće “Interfood 35” d.o.o Rožaje osnovano je pre 11 godina i bavi se otkupom, preradom i izvozom šumskih plodova, sa područja Crne Gore, uglavnom severa.

Kompanija je tokom prethodnih godina, uz podršku kroz programe i projekte sa nivoa države, među kojima i poslednji IPARD, povećala i modernizovala proizvodnju, značajno povećala izvoz pečurki, borovnica, malina, jagoda i drugih plodova, a broj radnika dostigao je više od 130, stalno i sezonski zapošljenih.

Potpredsednik Vlade Milutin Simović ocenio je da ovo preduzeće predstavlja spoj darova prirode, preduzetničke energije i Vladine podrške.

– Slika govori mnogo više od reči. Pogoni su puni proizvoda, i sirovine i gotovih prozvoda, a ono što je najvažnije videli smo pune pogone zaposlenih. U najkraćem, Interfoood je idealan spoj darova prirode, ne samo Rožaja, nego i celog severa, zatim preduzetničke energije mendžmenta i vlasnika preduzeća i Vladine kontinuirane podrške.

U sinergiji ova tri bitna elementa možemo da konstatujemo da imamo uspešan privredni subjekt.

To je subjekt koji će u ovoj godini da izveze proizvode u vrednosti od tri miliona evra i to na zahtevno evropsko tržište, od Švajcarske, Španije, Italije, Francuske, Nemačke do Kipra i drugih zemalja, kazao je Simović.

Milisav Pajević