Investiranje u sistem vodosnabdevanja

Region

U Hrvatskoj, u Zaboku juče je obeležen završetak projekta “Izgradnja sistema vodosnabdevanja Zagorskog vodovoda Zabok – cevovodi i objekti”  koji je vredan 41,7 miliona kuna i koji će građanima omogućiti kvalitetnije snabdevanje pitkom vodom.

Svečanom obeležavanju kraja građevinskih radova i otvaranju nove Vodosnabdevanja Zabok prisustvovala je pomoćnica ministra zaštite okoline i energetike Elizabeta Kos.

‘Ovaj projekt će omogućiti stanovnicima Zaboka i okolnih mesta veću kvalitetu pitke vode, a lokalnom komunalcu uštede jer će se smanjiti gubici uzrokovani curenjem vode iz dotrajalih cevi. Projekt smo realizovali sufinansiranjem iz EU fondova u čemu smo proteklih godina bili vrlo uspešni’ – izjavila je pomoćnica ministra Kos i dodala da je trenutno u pripremi tridesetak projekata vrednih oko 10 milijardi kuna za unapređenje javnog sistema vodosnabdevanja, odvoda i pročišćavanja.

„Ti će projekti biti spremni za prijavu za EU sufinansiranje već ove godine, a njihovom realizacijom podići ćemo nivo zaštite voda i snabdevanje  pitkom vodom u Hrvatskoj“ – istakla je Kos.

Izvor: mzoip.hr

V.Vukajlović