Instalisani kapacitet TENT-a biće 3409MW

Srbija

m_dsc_2084

PD TENT saopštilo je da su termoelektranu „Nikola Tesla A“ u Obrenovcu obišli predstavnici zemalja iz regiona i SAD-a u okviru projekta regionalne saradnje koji se realizuje pod pokroviteljstvom USAID-a.

Ovom prilikom posetioci su se upoznali sa veličinom i snagom termoelektrana u Obrenovcu, posledicama poplava iz 2014. godine, aktivnostima na unapređenju zaštite životne sredine, ali i saradnjom EPS-a i Evropske delegacije.

Direktor za proizvodnju električne energije u Ogranku TENT gospodin Milan Lukić izjavio je da će nakon završetka kapitalnog remonta bloka B2 ukupna snaga termoelektrana u Obrenovcu iznositi 3409MW. On je podsetio da je projektovani kapacitet iznosio 3252MW.

Direktor TENT A gospodin Milan Petković istakao je da je u gotovo svim postrojenjima TENT-a ugradnjom elektrofiltera smanjena emisija čestica u vazduhu na ispod 50mg po metru kubnom. Dodao je i da se trenutno realizuju projekti smanjenja emisije azotnih oksida, kao i da je implementiran novi sistem otpepeljivanja na TENT B koji bi trebalo da bude uveden i u TENT A. Prema njegovim rečima, uskoro će u rad biti pušteno i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda na TENT A, čija izgradnja je planirana i u TENT B.

Sandra Jovićević

foto: tent.rs