Industrijski park u zoni Zmič biće završen sledećeg proleća

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Industrijski park u zoni „Zmič“ četrnaesti je po redu objekat koji se gradi na tom poslovno proizvodnom prostoru. Izgradnja Industrijskog parka realizuje se po pismu o namerama švedske kompanije „Rimaster“, koja je počela da radi u Paraćinu i sada već zapošljava stotinak radnika, a prema najavama, u narednom periodu, u više faza, zaposliće do hiljadu ljudi.

Foto-ilustracija: Pixabay

Izgradnja Industrijskog parka bila je uslov da bi investicija švedskog „Rimastera“ bila realizovana upravo u opštini Paraćin. Objekat je u izgradnji, opština je obezbedila sredstva za to, a Industrijski park biće završen na proleće sledeće godine.

U Industrijskoj zoni „Zmič“ već je 20 kupaca, trenutno je u fazi izgradnje još nekoliko poslovno-proizvodnih objekata, još 6 investitora čeka građevinske dozvole, kako bi počeli izgradnju svojih objekata, a još dva kupca čekaju preparcelaciju zemljišta u blokovima koji su već opremljeni infrastrukturom.

U ovom trenutku opština Paraćin ima izgrađenu infrastrukturu za novi blok parcela, a ono što će biti potrebno u budućnosti su novi kapaciteti u pogledu električne energije.

Izvor: Opština Paraćin

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Paraćin u slici i reči“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.