IMG poziva eksperte iz oblasti zaštite životne sredine

imgMeđunarodna grupa menadžera (International Management Group – IMG) raspisala je Poziv za prijavljivanje interesa za učešće na projektu za eksperte životne sredine, kojim se pozivaju iz oblasti životne sredine da se prijave u bazu projekta „ENVAP 2: Priprema za pregovore Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji“.

Pozvani su stručnjaci iz sledećih oblasti: vazduh, voda, klimatske promene, otpad, buka, industrijsko zagađenje, hemikalije, zaštita prirode i horizontalno zakonodavstvo.

Izabrani stručnjaci će biti uključeni u analize, konsultacije i implementacione aktivnosti u svojim stručnim oblastima, a period radnog angažovanja zavisi od potreba projekta.

Biografiju u EU formatu na engleskom jeziku potrebno je dostaviti elektronskim putem i to do 21. marta tekuće godine.

Inače, projekat „ENVAP 2“ nastavak je projekta „ENVAP 1“ , a ima za cilj jačanje kapaciteta državne administracije za predstojeće pristupne pregovore sa Evropskom unijom i to u okviru poglavlja 27 koje se odnosi na zaštitu životne sredine.

Projekat finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj (Swedish International Development Cooperation Agency – SIDA) u saradnji sa Švedskom agencijom za zaštitu životne sredine (Swedish Environmental Protection Agency) i Ministarstvom energetike, razvoja i zaštite životne sredine Republike Srbije.

Tri faze projekta (analiza trenutnog stanja po pitanju transpozicije i implementacije zakonodavstva, priprema procesa za skrining, priprema dokumenata za pregovore sa Evropskom unijom) biće završene u roku od tri godine, odnosno do 2016. godine.

Dokumentacija Poziva za prijavljivanje interesa za učešće na projektu za eksperte životne sredine se nalazi u našoj rubrici Projekti/Konkursi ili na sajtu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

S.J.