IFC podrška malim hidroelektranama u Srbiji 28. maja u PKS u Beogradu

Svet

IFC logo

Međunarodna finansijska korporacija (International Finance Corporation – IFC), članica Grupacije Svetske Banke, i Udruženje za energetiku i energetsko rudarstvo Privredne komore Srbije organizuju skup “IFC podrška malim hidroelektranama u Srbiji” 28. maja u Privrednoj komori Srbije sa početkom u 11h.

Kako stoji u saopštenju organizator, u centru pažnje biće aktivnosti IFC-a usmerene na saradnju sa privatnim kompanijama koje razvijaju projekte obnovljivih izvora energije, kao i na finansijske institucije koje podržavaju ovu vrstu projekata. Osim toga, na skupu će biti predstavljeni savetodavni i investicioni proizvodi i usluge koje IFC može da ponudi kompanijama i bankama u Srbiji.

U pozivu organizatora, navodi se da su u prethodnom periodu aktivnosti IFC-a bile usmerene na unapređenje regulatornog okvira u oblasti obnovljivih izvora energije, kroz pružanje podrške resornom ministarstvu u pripremi uredbi i modela ugovora za otkup električne energije iz obnovljivih izvora.

Učesnicima skupa biće predstavljen i distribuiran upitnik o konkretnim tehničkim i finansijskim problemima u razvoju i eksploataciji malih hidroelektrana. Prijava učešća na skupu je do sutra 23. maja na email vera.raznatovic@pks.rs ili putem telefona 0113232186.