Hrvatska podstiče razvoj projekata komunalne privrede

Region | Održivi razvoj

Foto: mgipu.hr

Ministar građevinarstva i prostornog uređenja Hrvatske Predrag Štromar i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisali su Odluke o dodeli sredstava kapitalne pomoći za projekte podsticanja razvoja komunalne privrede i ujednačavanje komunalnog standarda.

Na javni poziv resornog Ministarstva pristiglo je 779 zahteva od kojih je Poverenstvo odabralo njih 336 za sufinansiranje ove godine. Sredstva se odobravaju jedinicama lokalne samouprave isključivo za realizaciju određenih i konkretnih projekata i mogu iznositi najviše 450.000,00 kuna.

Sufinansiraju se i projekti izvođenja radova i ugradnje uređaja komunalne infrastrukture, izvođenje radova na investicionom održavanju komunalne infrastrukture, uređenje javnih površina, nerazvrstanih puteva, javne rasvete i drugih javnih prostora u naseljima. Odobreni su i projekti nabavke opreme kojom će se znatno poboljšati kvalitet isporuke komunalne usluge i komunalnog standarda, odnosno obavljanje određene komunalne delatnosti i nabavka druge komunalne opreme za javne površine naselja.

izvor: mgipu.hr

Sandra Jovićević