Hrvatska dobija još dva reciklažna dvorišta

Region | Upravljanje otpadom

Foto: mzoip.hr

Ministar zaštite životne sredine i energetike Tomislav Ćorić boravio je u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji gde se sastao s predstavnicima županija i jedinica lokalne samouprave s tog područja na temu upravljanja otpadom.

Ovom prilikom je ministar Ćorić s načelnicima opština Nuštar i Kneževi Vinogradi potpisao ugovor o dodeli bespovratnih EU sredstva za projekte izgradnje i opremanja reciklažnih dvorišta. Ukupna vrednost projekta izgradnje i uređenja reciklažnog dvorišta Nuštar je 3.289.569,85 kuna od čega EU sufinansira 2.796.134,37 kn odnosno 85 odsto.

Ministar Ćorić naglasio je kako je ovo peto reciklažno dvorište na području Vukovarsko-srijemske županije. Do sada smo potpisali ugovore za reciklažna dvorišta u Iloku i Županji te opštinama Borovo i Stari Jankovci, rekao je Ćorić naglasivši kako je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta samo jedan od segmenata ka uspostavi celovitog sistema upravljanja otpadom.

Za uređenje i opremanje reciklažnog dvorišta Kneževi Vinogradi osigurano je 1.613.778,12 kuna EU sredstava što je 85 odsto od ukupne vrednosti projekta – 1.898.562,50 kn.

izvor: mzoip.hr

Sandra Jovićević