HEP najavio dalje povećavanje tržišnog udela u Sloveniji

Region

hepUprava HEP-a d.d. i predstavnici HEP Energije d.o.o., firme za snabdevanje električnom energijom u Sloveniji, su na drugom godišnjem susretu s kupcima i poslovnim partnerima, održanom prošle nedelje u Ljubljani, predstavili novosti u poslovanju HEP Energije i trendove na tržištu električne energije.

Uz predstavnike HEP-a, susretu s kupcima prisustvovala je i Vesna Terzić, predstavnica Republike Hrvatske u Republici Sloveniji.

Nedavno sklopljenim ugovorom o snabdevanju električnom energijom Slovenskih železnica, HEP Energija je znatno povećala svoju prisutnost na slovenačkom tržištu, naglasio je član Uprave HEP-a Saša Dujmić u obraćanju poslovnim partnerima i kupcima te poručio: »Sklopljenim ugovorima u Sloveniji dokazali smo da je HEP konkurentan i sposoban da odgovori na najzahtevnije potrebe svojih kupaca kako u Hrvatskoj tako i na susjednim tržištima, gdje smo sve prisutniji. Izgradnja dobrih partnerskih odnosa s kupcima ključ je uspeha pa u narednim godinama očekujemo daljnji razvoj našeg poslovanja i ostvarenje još značajnijeg udjela na slovenskom tržištu. Vjerujemo da će dobra energija među nama i u budućnosti naći put i da ćemo zajedno postići zavidne uspjehe.«

Za dobru energiju na susretu s poslovnim partnerima, dodatno se pobrinula harfistica Doris Karamatić izvedbom na laserskoj harfi.

HEP Energija električnom energijom iz potpuno obnovljivih izvora od prošle godine snabdeva Gradsku opštinu Ljubljana na temelju ugovora vrednog 12 miliona evra. Među značajnijim kupcima u Sloveniji su i Luka Koper, MOL Slovenija, Cimos, NLB, Abanka, Nordijski centar Planica, Hoteli Bernardin, Zavod za šume (Zavod za gozdove Slovenije), ljubljansko i mariborsko pozorište i drugi.

Izvor: hep.hr

Vesna Vukajlović