Gradiće se prečistač otpadnih voda u Begeču

Vesti | Srbija

Foto: Grad Novi Sad

Jedan od kapitalnih komunalnih infrastrukturnih projekata Grada Novog Sada je i izgradnja prečistača otpadnih voda u Begeču koja je od velikog značaja za stanovnike tog naselja.

– Ugovor za izgradnju prečistača otpadnih voda je potpisan 4. decembra, i očekujem da ćemo veoma brzo uvesti izvođača u radove. Vrednost tog posla je 198 miliona dinara, a izgradiće se i prilazni put lokaciji prečistača. Rok za završetak investicije je 240 dana, i tada će biti stvoreni uslovi da Begeč konačno dobije kanalizaciju. Кanalizaciona mreža u naselju izgrađena je pre nekoliko godina, ali nije mogla biti puštena u rad bez prečistača, kazao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

Gradonačelnik je iskoristio posetu Begeču da se osvrne na problem vodosnabdevanja i pozvao predstavnike te Mesne zajednice da vodovod predaju Gradu Novom Sadu.

– To je njihova zakonska obaveza jer je neodrživo i opasno da vodovod bude u nadležnosti mesne zajednice. Oni nemaju kapacitet niti da upravljaju tako složenim komunalnim sistemom niti da ga održavaju na kvalitetan način. Кada ispune svoju zakonsku obavezu i predaju Gradu vodovod, slede velika ulaganja JКP “Vodovod i kanalizacija“ vredna više od 100 miliona dinara, poručio je novosadski gradonačelnik.

Izvor: RTV

Milisav Pajević