Grad Kragujevac rekonstruiše dečija igrališta

Vesti | Srbija

Uređenjem igrališta na Aerodromu počela je prva faza rekonstrukcije i obnove dečijih igrališta na teritoriji grada Кragujevca.

Foto: Grad Kragujevac

„Iz budžeta grada za ove namene izdvojeno je pet miliona dinara“, rekla je dr Jasmina Predojević Simović, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za održivi i ravnomerni razvoj grada i saradnju sa udruženjima prilikom obilaska radova.

Ovo je početak rekonstrukcije i obnove dečijih igrališta na teritoriji grada Кragujevca.

Pred nama je oko 200 lokacija na kojima će biti izvedeni radovi na obnovi, farbanju, zameni i uklanjanju oštećenih elemenata, dodala je ona.

U okviru prve faze obnove dečijih igrališta za koju je iz budžeta Grada Kragujevca izdvojeno oko pet miliona dinara a koja bi trebalo da se završi do kraja novembra ove godine, pored farbanja i zamene oštećenih delova sprava za zabavu i razonodu mališana, neki elementi biće obnovljeni.

Radnici preduzeća Šumadija DES, izvođača radova, uveliko rade i pripremaju nova lica starih igrališta za najmlađe sugrađane.

„U naredne tri godine, koliko je predviđeno Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, otpočeće se sa drugom fazom uređenja koja je mnogo zahtevnija i prati evropske standarde.

Pravilnik predviđa nove standarde za izgled i bezbednost svakog dečijeg igrališta u cilju povećanja bezbednosti dece, od meke podloge i prirodnih materijala do njihove kreativnosti radi razvijanja motorike mališana“, kaže dr Predojević Simović.

Milisav Pajević