Grad Beograd povećava ulaganja u poljoprivredu i privredu

Vesti | Srbija

Foto: Grad Beograd

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Marković posetio je danas novoizabrano rukovodstvo Opštine Grocka sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji i zajedničkim projektima. On je nakon sastanka posetio gazdinstvo Dušana Đorđevića u Kamendolu, koje je prošle godine od Grada Beograda i Sekretarijata za privredu dobilo subvenciju za protivgradnu zaštitu u iznosu od 1,3 miliona dinara.

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za privredu Milinko Veličković, član Gradskog veća Dragomir Petronijević, predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić i šef kabineta Sanja Savić.

Marković je podsetio da su Odlukom o dodeli podsticajnih sredstava u oblasti pčelarstva za opšinu Grocka odobrena sredstva za 23 korisnika u iznosu preko dva miliona dinara.

„Važno je da napomenemo da su podsticajna sredstva za opštinu Grocka 2016. godine iznosila 2.1 miliona dinara, a 24.8 miliona u 2019. Ovo je najbolji parametar koji pokazuje da Grad Beograd kontinuirano ulaže i povećava ulaganja u poljoprivredu i privredu grada“, istakao je Marković.

On je dodao da su sredstva u oblasti voćarstva i povrtarstva odobrena za 13 korisnika i to više od šest miliona dinara.

Sa rukovodstvom Opštine, Marković je razgovarao i o razvojnim projektima koji su vezani za opštinu iz oblasti legalizacije objekata, proširenja vodovodne mreže i komunalne uređenosti.

Pomoćnik gradonačelnika je istakao da se mora ubrzati proces legalizacije jer je to važno za građane. Takođe, potencijali u oblasti privrede i poljoprivrede se moraju proširiti, a potrebno je ulagati u komunalnu uređenost opštine i turističke potencijale kojim ova opština obiluje zbog lepote ovog kraja i obale Dunava, dodao je Marković.

„Često ponavljam, ali suština je važna – zaista svaki deo Beograda gledamo na isti način i trudimo se da se svi građani jednako osećaju kao građani Beograda, bez obzira da li se radi o Grockoj ili Vračaru. Zajedno možemo mnogo više i radićemo na prosperitetu opštine Grocka“, poručio je Aleksandar Marković.

Izvor: Grad Beograd