Godinu dana postojanja proizvoda „ZelEn“

zelen

„HEP-Opskrba“ (Hrvatska Elektroprivreda-Opskrba) na Zagreb Bussines Forumu koji je održan krajem prošle nedelje predstavila je svoj proizvod „ZelEn“ (Zelena Energija) i tako obeležila godinu dana njegovog postojanja.

Proizvod je namenjen kupcima čija je godišnja potrošnja veća od 1GWh, a energiju iz obnovljivih izvora su proizvele MHE koje su u vlasništvu „Hrvatske Elektroprivrede“.

Cena jednog MWh „zelene“ energije iznosi 0,20 evra, a razlika koja godišnje iznosi oko 200 evra u odnosu na cenu tradicionalno proizvedene električne energije će biti preusmerena u fond iz koga će se realizovati projekti iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

Direktor kompanije „HEP-Opskrba“ gospođa Tina Jakaša izjavila je da je ovaj proizvod pogodan za kompanije, javne ustanove i jedinice lokalne samouprave koje korišćenjem obnovljivih izvora energije žele potvrditi društveno odgovorno ponašanje. Ona je istakla da žig „ZelEn“ pruža garanciju da je energija u potpunosti iz obnovljivih izvora.

HEP je jedina kompanija u Hrvatskoj koja ima međunarodno priznati nemački TRU sertifikat kojim se garantuje poreklo energije iz obnovljivih izvora, a svi kupci proizvoda „ZelEn“ imaju pravo da koriste ovaj zaštićeni pečat na svojim proizvodima.

Sandra Jovićević

foto: zelen.hep.hr