Garancijski fond APV raspisao konkurs za EE i OIE

oie economy.rs

U sredu 29. aprila 2015. godine potpisani su ugovori između Garancijskog fonda AP Vojvodina i 5 banaka za nabavku energetski efikasne opreme i opreme za iskorišćenje obnovljivih izvora energije.

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova gospodin Miroslav Vasin istakao je da je ovaj ugovor veoma bitan zbog toga što doprinosi razvoju privrede i poljoprivrede, ali i rešava ključne probleme korisnika kredita.

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine gospodin Nenad Stanković izjavio je da konkursne linije Garancijskog fonda predstavljaju korak napred u unapređenju poslovanja preduzetnika kroz podizanje energetske efikasnosti i korišćenje obnovljivih izvora energije.

Korisnici kredita mogu biti mala, mikro i srednja preduzeća, kao i poljoprivredna gazdinstva. Konkursom je predviđen maksimalni iznos kredita od 250 hiljada evra po preduzeću, a rok za otplatu je 7 godina, dok je grejs period godinu dana.

Očekuje se da u maju budu potpisani prvi ugovori za podizanje energetske efikasnosti i iskorišćenje obnovljivih izvora energije sa poljoprivrednim gazdinstvima i preduzećima.

Sandra Jovićević

foto: economy.rs