Fruška gora spremna za prvomajske praznike

Vesti | Srbija | Događaji
Foto: http://npfruskagora.co.rs/

Foto: http://npfruskagora.co.rs/

Nacionaloni park Fruška gora najveći broj posetilaca tradicionalno očekuje za vreme prvomajskih praznika.

Ove godine očekuje se dolazak preko 400.000 izletnika.

Pripreme za izletničku sezonu otpočele su uređenjem svih izletničkih lokaliteta, sakupljanjem smeća, košenjem trave, uređenjem ložišta, obnavljanjem oštećenih i dotrajalih i postavkom novih stolova, klupa i dečijih igrališta, postavljanjem putokaza kao i ostalim aktivnostima na poslovima zaštite i očuvanja prirode.

Uređeno je preko 55 izletničkih lokaliteta.

 

 

Prilikom obeležavanja dva značajna ekološka datuma 11.aprila „Dan zaštite prirode“ i 22.aprila „Dan planete Zemlje“ , u akcijama sakupljanja nerazgradivog otpada sa područja Fruške gore, uz sve zaposlene iz Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora“ uzelo je učešće i preko 500 ljubitelja prirode iz različitih organizacija vladinog i nevladinog sektora i sakupljena je rekordna količina smeća.

U saradnji sa nadležnim policijskim stanicama svih opština sa područja Fruške gore, preduzete su sve potrebne aktivnosti u obezbeđivanju uslova maksimalne bezbednosti naših posetilaca i nesmetanog odvijanja saobraćaja. Vatrogasne brigade biće u stanju pripravnosti, kontrola ponašanja biće na maksimalnom nivou a svaka neodgovornost biće prijavljena i kažnjena.

Ovlašćeni radnici JP „Nacionalni park Fruška gora“ počeće sa naplaćivanjem „objedinjene naplate za ulazak u zaštićeno područje, loženje vatre i parkiranje vozila“ u iznosu od 150 dinara po vozilu za celodnevnu posetu Nacionalnom parku (naplata se vrši samo vikendom).

Prema Uredbi Vlade Republike Srbije bila je propisana pojedinačna naplata za svaku navedenu aktivnost od 120,00 dinara a odobrenjem za objedinjenu naknadu, u skladu sa svojim mogućnostima, JP „Nacionalni park Fruška gora“ potrudilo se da izađe u susret  posetiocima.

Milisav Pajević