Francuska i Srbija imaju dobru saradnju u oblasti održivog razvoja

Srbija | Održivi razvoj

sastanak francuske i srbije eko.minpolj.gov.rs

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović sastala se 9. marta 2015. godine sa ambasadorom Francuske u Srbiji njenom ekselencijom gospođom Kristin Moro i zamenikom predsednika Generalnog saveta za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Ministarstva za ekologiju, održivi razvoj i energetiku Francuske gospođom Mari-Kristin Sulie.

Gospođa Stana Božović izjavila je da Republika Srbija želi da iskoristi uspešna iskustva Francuske u procesu evropskih integracija, ali i promovisanja održivog razvoja, efikasnog korišćenja resursa, iskorišćenja obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine. Ona je istakla da Srbija i Francuska uspešno sarađuju iz oblasti ekologije, kao i da sprovode uspešne tvining projekte u oblasti klimatskih promena.

Ambasador Francuske u Srbiji njena ekselencija gospođa Kristin Moro dodala je da je održivi razvoj i prevencija poplava predstavljaju prioritete u saradnji ove dve zemlje. Takođe je napomenula da Francuska pruža podršku Srbiji kada su u pitanju evropske integracije i ispunjavanje zahteva iz Poglavlja 27.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs