FOLKSVAGEN ZAPRETIO TESLI: Šta god da napravite, mi ćemo biti bolji od vas!

Foto-ilustracija: Pixabay

Uprkos skorašnjem skandalu sa lažiranjem podataka o emisiji štetnih gasova iz auspuha svojih vozila, Volkswagen Group ne odustaje od borbe za pozitivan utisak u očima javnosti. Štaviše, deluje da su crni dani daleko iza njih.

Iako njihovi prvi modeli električnih automobila sa trake za masovnu proizvodnju neće ugledati svetlost dana sve do 2019. a možda ni 2020. godine, kompanija obećava da će, kad ih konačno lansiraju, to biti pravi bum.

Štaviše, direktor Herbert Dies tvrdi da će VW prestići čak i Teslu, pionira u proizvodnji električnih vozila.

– Bez obzira na Teslinu ponudu, mi ćemo je nadmašiti. Ma šta da urade, mi to možemo bolje. Naša pozicija na novonastalom tržištu je sigurna i vrlo brzo ćemo postati lideri na ovom polju – kazao je on.

Volvo se uzda u to da će dizajn njihovih automobila više oduševiti kupce, ali i cena, koja će biti ekonomski prihvatljivija.’

– Stvar je vrlo jednostavna. Teško da će Tesla, koji je započeo luksuznim modelima koji koštaju 70.000 dolara i više, uspeti da se snađe na globalnom tržištu i zadovolji prosečnog kupca automobila. Mi imamo ambiciju da ih dizajnom svojih vozila zaustavimo i zauzdamo, a kupce oduševimo – tvrdi Dies.