Festival „Sarajevska zima“ prepoznatljiv regionalni ekološki brend

Vesti | Region

 

Foto: Federalno ministarstvo zaštite životne sredine i turizma

Foto: Federalno ministarstvo zaštite životne sredine i turizma

Federalna ministarska zaštite životne sredine i turizma Edita Đapo danas je u sedištu ministarstva u Sarajevu sa osnivačem i direktorom Internacionalnog festivala Sarajevska zima i Međunarodnog centra za mir Ibrahimom Spahićem razgovarala o trenutnim aktivnostima koje ovo ministarstvo poduzima na promociji Sarajeva i njegovih kulturnih i prirodnih vrednosti.

Ministarska Đapo je naglasila da je festival „Sarajevska zima“ prepoznatljiv regionalni brend, uz koji su stasale mnoge generacije i podržala aktivnosti i ideje direktora Spahića i tima ovog festivala.

Đapo je istakla da resorno ministarstvo prepoznaje značaj njihovih dosadašnjih i budućih aktivnosti, jer predstavljaju jedinstveni kulturni, turistički i ekološki brend, kao svojevrsni simbol raznolikosti i jedinstva Grada Sarajeva pa time i Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom, direktor Spahić je predstavio projekte Međunarodnog centra za mir „Internacionalni Festival Sarajevska zima“, „Festival GRAD“, „Pohod na olimpijske planine“ i „Olimpijada kulture“, saopšteno je iz Federalnog ministarstva zaštite životne sredine i turizma.

Milisav Pajević